Neem contact met ons op


  Interim management

  Trouble shooter

  De partners van Xanthic hebben afgelopen jaren een sterk netwerk van interim kandidaten opgebouwd. Voor interim opdrachten bestaat onze werkwijze dan ook uit een search in ons interim kandidaten bestand en ons uitgebreide netwerk. Binnen 1 tot 2 werkdagen zijn wij in staat om je een aantal geschikte kandidaten voor te leggen. Van elke interim manager checken wij, op aanvraag, minimaal 1 referentie.
  De markt voor interim management kenmerkt zich vooral door te hoge fees voor bureaus. Vaak staat dit niet in verhouding met de prestatie die geleverd wordt. Xanthic introduceert daarom een transparant, eenvoudig en kostenbesparend model wat voordelen biedt voor zowel jou als opdrachtgever als voor de interim manager. Uitgangspunt is dat je als opdrachtgever bij plaatsing een vast bedrag (een scherp ‘fixed’ interim tarief dat onafhankelijk is van het uurtarief) per maand betaalt en dus exact weet waar je aan toe bent.
  Meer weten over interim opdrachten, tarieven en onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.

  Coaching

  Een taylormade programma

  In sport is de coach niet weg te denken, in het bedrijfsleven is coaching ook een steeds breder geaccepteerd fenomeen. Niet zo vreemd wanneer men zich beseft dat de carrière van een sporter ongeveer 10 jaar duurt en die van een werknemer ruim 40 jaar. De meeste mensen zullen beamen dat sporters niet zonder coaching kunnen. Waarom werknemers, waar ook topprestaties van worden verwacht, dan wel?
  Topsport en bedrijfsleven laten zich eigenlijk moeilijk vergelijken. De uitdaging, het stretchen van het menselijk potentieel om tot prestaties te komen, is echter dezelfde. De rol van de coach daarbij is om erachter te komen wat de diepste drijfveren zijn van individuen en teams en wat ze ervan weerhoudt om volgens deze drijfveren te leven. Dat dit maatwerk vereist, spreekt voor zich. Wanneer deze blokkades worden weggenomen, ligt de weg naar optimaal presteren open. Op dat moment heeft de coach zijn ultieme doel bereikt, namelijk zichzelf overbodig maken.
  Xanthic werkt samen met een gerenommeerd coaching bureau in Amsterdam die jou als kandidaat of organisatie graag van een ‘tailormade programma’ voorziet. Hun aanpak typeert zich door:

  • Focus te leggen op duurzame prestaties: niet ‘praten om het praten’, het moet tot concrete business resultaten leiden;
  • Focus te leggen op eigen verantwoordelijkheid: jij bent verantwoordelijk voor jouw prestaties;
  • De programma’s zijn letterlijk en figuurlijk ‘in beweging’ en team/persoonsafhankelijk;
  • Unieke en verrassende locaties die bijdragen aan sfeer, openheid en inhoud.

  Geïnteresseerd of wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

  Management Audit

  Met het team naar een hoger niveau

  Of er nu versterking binnen jouw management team wordt gezocht of dat er een verbetering in de samenwerking binnen jouw management team wordt gewenst, Xanthic geeft je inzicht in de teamsamenstelling en in hoeverre de samenwerking hierbinnen in balans is.
  Xanthic doet dit in samenwerking met de organisatie MatchQ.

  Vanuit de vooronderstelling dat een constructief samenwerkend management team bestaat uit zowel overeenkomsten in gedragskenmerken (cultuurelementen) als verschillen in denkstijlen, wordt het management team in kaart gebracht en aangegeven hoe de ideale samenwerking gerealiseerd kan worden middels ontwikkeling ofwel aanvulling van een nieuw teamlid. Bijvoorbeeld bij de aanstelling van een nieuwe CFO, Finance Manager of Director Private Equity.

  Inzet van de Management audit geeft je inzicht in de volgende teamissues binnen jouw Management Team:

  • Is er sprake van een evenwicht?
   • Sterkte en zwakte analyse van individuele management of directieleden;
   • Individuele rol per MT-lid binnen het team;
   • Kracht en zwakte van het totale Management team
   • Verschillende vormen van samenwerken, beslissen & leidinggeven
  • Teambuilding
   • Inzicht in elkaars kwaliteiten en valkuilen leidt niet alleen tot een beter begrip en daarmee respect voor elkaar, maar verbetert eveneens de samenwerking en daarmee het teamresultaat.
  • Definiëren team ontwikkelmogelijkheden:
   • Eventuele tekortkomingen worden in kaart gebracht;
   • Gewenste aanvullingen worden gedefinieerd;
   • Aangeven ontwikkel(on)mogelijkheden; en
   • Gewenste aanvulling bij teamuitbreiding (aanname nieuw MT lid) worden aangegeven.
  • Coaching
   • Inzicht en begeleiding in hoe de brug te slaan tussen het eigen gedragsprofiel en de gedragsprofielen van de management en/of directie teamleden teneinde het gewenste resultaat te behalen.

  Geïnteresseerd of wil je meer weten, neem dan contact met ons op.