Kandidaten

Ben je geïnteresseerd in een kennismaking bij ons op kantoor of wil je op de hoogte blijven van interessante posities in onze portefeuille, schrijf je in.
Persoonlijke aanpak

Integer, discreet en professioneel

Door de uitgebreide ervaring met Finance & Investment Management posities, actuele kennis van de arbeidsmarkt en recruitment/search ervaring, kunnen wij je uitstekend adviseren over een mogelijke vervolgstap. Een kennismaking met ons is een goede start voor een search naar de juiste positie.
Tijdens onze kennismaking gaan wij uitgebreid in op jouw persoonlijkheid, ambities, wensen, ervaring en drijfveren. Als professioneel bureau letten wij erop of je als kandidaat beschikt over aantoonbare kwaliteiten, waarbij jouw trackrecord een belangrijk uitgangspunt is. Er wordt ingegaan op jouw hard skills, maar ook zeker op jouw soft skills, welk werkgedrag je bij voorkeur vertoont en waar je energie van krijgt. Je kan van ons een oprechte feedback over jouw presentatie en jouw mogelijkheden in de huidige arbeidsmarkt verwachten. Vanzelfsprekend staan discretie, integriteit en professionaliteit centraal.
Wij houden je continue op de hoogte over mogelijkheden en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Indien jouw gewenste positie niet in onze portefeuille beschikbaar is kunnen we proactief op zoek gaan naar de juiste positie voor jou.
Wij nemen jouw gegevens op in ons netwerk, zodat wij je kunnen benaderen voor interessante nieuwe posities in onze portefeuille. Het CV wordt uiteraard nooit aan opdrachtgevers voorgelegd zonder dat je vooraf toestemming hebt gegeven. Tijdens een procedure begeleiden wij je intensief en adviseren wij je over o.a. de positie, de bedrijfscultuur, de organisatiestructuur en de sollicitatiegesprekken. Indien gewenst doen we voor jou tevens de salaris- en/of tarief onderhandelingen.
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een kennismaking, neem dan contact met ons op of schrijf je in.

Voor outperformers in Finance & Investment Management

Neem contact met ons op


  Open posities

  Een uitdagende positie

  Je bent uiteraard meer dan een CV alleen. Net zoals dat een positie meer is dan een functieprofiel. Wij hebben doorlopend verschillende interessante Finance en/of Investment Management posities (permanent) in onze portefeuille. In verband met de vertrouwelijkheid worden niet alle opdrachten op onze website of elders getoond. We adviseren je derhalve contact met ons op te nemen om te bezien of we voor jou interessante opdrachten in portefeuille hebben. Indien jouw gewenste positie niet in onze portefeuille beschikbaar is kunnen we proactief op zoek gaan naar de juiste positie voor jou.

  Voor ons actuele aanbod m.b.t. Finance en/of Investment Management posities klik hier of neem contact op.

  Een interessante interim opdracht

  Neem contact met ons op


   Interim posities

   Een interessante interim opdracht

   Naast het invullen van permanente posities zijn wij ook gespecialiseerd in het invullen van interim management posities. Ben je een senior Finance of Investment management professional en op zoek naar een interessante interim opdracht of nieuwe uitdaging? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking bij ons op kantoor.

   Enkele voorbeelden waarbij onze opdrachtgevers een Interim Manager inzetten:

   • Begeleiden verkoop onderneming in opdracht van Private Equity;
   • Herstructurering of herfinanciering;
   • Turnaround traject;
   • Integratietrajecten ivm fusie of overname;
   • Optimaliseren van werkkapitaal;
   • In- of outsourcing administratie naar shared service center;
   • IFRS conversie;
   • Quick scan financiële organisatie;
   • Extra ondersteuning bij de jaarafsluiting en/of budgettering;
   • AO/IC optimalisatie; en
   • Speciale projecten, zoals bijvoorbeeld transfer pricing, inventory accounting, SAP, Sox compliance, Basel 2 compliance, etc.

   Wij hebben doorlopend verschillende interessante interim Finance en/of Investment Management posities in onze portefeuille. Voor uitgebreide informatie over onze interim Finance en/of Investment Management posities, neem contact met ons op of schrijf je in.

   Integer, discreet en professioneel

   Neem contact met ons op


    Coaching

    Een tailormade programma

    In sport is de coach niet weg te denken, in het bedrijfsleven is coaching ook een steeds breder geaccepteerd fenomeen. Niet zo vreemd wanneer men zich beseft dat de carrière van een sporter ongeveer 10 jaar duurt en die van een werknemer ruim 40 jaar. De meeste mensen zullen beamen dat sporters niet zonder coaching kunnen. Waarom werknemers, waar ook topprestaties van worden verwacht, dan wel?
    Topsport en bedrijfsleven laten zich eigenlijk moeilijk vergelijken. De uitdaging, het stretchen van het menselijk potentieel om tot prestaties te komen, is echter dezelfde. De rol van de coach is om erachter te komen wat de diepste drijfveren zijn van individuen en teams en wat ze ervan weerhoudt om volgens deze drijfveren te leven. Dat dit maatwerk vereist, spreekt voor zich. Wanneer deze blokkades worden weggenomen, ligt de weg naar optimaal presteren open. Op dat moment heeft de coach zijn ultieme doel bereikt, namelijk zichzelf overbodig maken.
    Xanthic werkt samen met een gerenommeerd coaching bureau in Amsterdam die jou als kandidaat graag van een ‘tailormade programma’ voorziet. Hun aanpak typeert zich door:

    • Focus te leggen op duurzame prestaties: niet ‘praten om het praten’, het moet tot concrete business resultaten leiden;
    • Focus te leggen op eigen verantwoordelijkheid: jij bent verantwoordelijk voor jouw gedrag en prestaties;
    • De programma’s zijn letterlijk en figuurlijk ‘in beweging’ en team/persoonsafhankelijk;
    • Unieke en verrassende locaties die bijdragen aan sfeer, openheid en inhoud.


    Home

    Neem contact met ons op


     Over Xanthic

     Proactief, daadkrachtig en gespecialiseerd in Private Equity

     De oprichter van Xanthic, Tom van Geel, heeft zélf zeer ruime ervaring binnen Finance & Investment Management executive search en heeft meer dan 400 searchopdrachten succesvol afgerond.

     Onze opdrachtgevers zijn veelal middelgrote ondernemingen (mid market / lower mid market, omzet ca. 5 miljoen tot ca. 300 miljoen), van start-up tot mature. Xanthic heeft hierbij een specifieke expertise opgebouwd bij bedrijven die eigendom zijn van een investeringsmaatschappij (private equity, venture capital, family office, group of informal investors).

     Xanthic typeert zich door:

     • zijn verfrissende werkwijze in combinatie met een scherp, innovatief en transparant tariefmodel;
     • zijn meer dan proactieve en daadkrachtige houding richting de markt;
     • zijn creatieve aanpak waarbij de nieuwste recruitment technieken worden toegepast; en
     • een persoonlijke en eerlijke gesprekspartner te zijn.

     Xanthic gelooft dat, naast de vereiste hard skills, met name het werkgedrag (de soft skills) van kandidaten in grote mate bepaalt of een kandidaat wel of niet succesvol gaat zijn in een bepaalde organisatie/positie.

     Gezien het feit dat de oprichter van Xanthic naast ondernemer ook een ex-topsporter is, zal hij niet rusten voordat de opdrachtgever tevreden is en blijft met een sustainable match. In de loop der jaren heeft hij een groot senior Finance & Investment Management netwerk opgebouwd. Bevindt de kandidaat zich niet bínnen dit netwerk, dan vindt hij hem of haar via dat netwerk.

     Proactief, daadkrachtig en gespecialiseerd in Private Equity

     Neem contact met ons op


      Netwerk & trackrecord

      Aantoonbaar netwerk

      Door de ruime ervaring in senior Finance & Investment Management executive search beschikt Xanthic over een uitgebreid netwerk bij zowel Private Equity huizen als bij diverse interessante organisaties: van startup tot mature. Binnen die organisaties hebben wij op directie/partner niveau zeer goede contacten.

      Hieronder een verkort overzicht van onlangs succesvol afgeronde procedures door Xanthic:

      CFO – 140K+
      Shipping (heavy lifting) – Private Equity involved – Rotterdam

      CFO – 150K+
      Production company (agri) – Private Equity involved – Venlo

      CFO – 120K+
      Production company (artificial grass) – Private Equity involved – Zwolle

      CFO – 130K+
      Software company – Private Equity involved – Nieuwegein

      Manager Finance & Control – 80K+
      Software Company – Buy & Build – Utrecht

      Director Finance & Operations – 130K+
      Company active in aviation – Private Equity involved – Delft

      Head of Corporate Control – 110K+
      Software Company – Buy & Build – Utrecht

      Manager Finance – 80K+
      Packaging company – Private Equity involved – Veenendaal

      Finance Director – 100K+
      Family Office – Tiel

      CFO – 130K+
      Services Company – Private Equity involved – Reeuwijk

      CFO – 200K+
      Real Estate Services – Private Equity involved – Veenendaal

      CFO – 125K+
      Healthcare Company – Private Equity involved – Tilburg

      Corporate Controller – 70K+
      Software Company – Buy & Build – Utrecht

      Manager Finance & Operations – 80K+
      Data Security – Private Equity involved – Veenendaal

      Manager Finance – 80K+
      Construction (drilling) – Private Equity involved – Den Bosch

      Finance Director – 110K+
      Software company – Private Equity involved – Hilversum

      Een headhunter met een bewezen trackrecord

      Neem contact met ons op


       Team

       Tom van Geel

       Partner

       Als ex-topsporter weet ik wat het is om te winnen, te verliezen en met tegenslagen om te gaan. Dit heeft mij voor een groot deel gevormd tot wie ik ben en mij enorm geholpen in mijn professionele carrière tot nu toe. Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam ben ik mijn professionele carrière gestart als junior private banker Sport & Media bij Van Lanschot Bankiers N.V. Sinds 2007 ben ik actief in de werving & selectie / executive search van senior Finance & Investment Management professionals. Eerst bij een beursgenoteerd werving & selectie bureau gespecialiseerd in Finance waar ik voornamelijk beursgenoteerde organisaties heb geholpen met executive search vraagstukken. Daarna bij een boutique executive search bureau gespecialiseerd in Senior Finance posities. In 2013 ben ik Xanthic gestart en met trots kan ik zeggen dat Xanthic inmiddels een meer dan mooie marktpositie heeft verworven in het (lower) mid market segment in de Benelux. De ondernemersgeest zit in de familie en ben o.a. geïnspireerd door mijn grootvader. Samen met mijn vrouw Kiki en fantastische kinderen, Timme en Elle, woon ik in Den Haag.

       tomvangeel@xanthic.nl
       Tel: 06 29 045 147

       Niels Geugjes

       Partner

       Tijdens mijn studie bedrijfseconomie ben ik de arbeidsmarkt gaan verkennen door financiële stages in het bankwezen, accountancy en de business intelligence sector. Na het afronden van deze studie ben ik bij een beursgenoteerde online media onderneming als Accountmanager gestart. Na enkele succesvolle commerciële jaren heb ik in 2010 de overstap gemaakt naar een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in het domein van de Trust en Corporate services. Hier heb ik ruim 4 jaar gewerkt en was ik verantwoordelijk voor zowel het financiële beheer (jaarrekeningen, consolidaties, belastingaangiftes) als het commerciële beheer van bedrijven en/of vermogende particulieren waarvan de moederbedrijven zijn gevestigd in de regio’s Noord-Amerika en Centraal-Oost Europa.
       Daarna heb ik ruim 3 jaar gewerkt bij een recruitment organisatie waar ik voornamelijk multinationals heb geholpen met het invullen van finance recruitment vraagstukken. Hier ben ik gestart als senior consultant en doorgegroeid naar de positie van managing consultant. In 2018 heb ik me aangesloten bij Tom om de marktpositie van Xanthic verder uit te bouwen en mij verder te ontwikkelen in Executive Search. Met mijn vrouw Mirjam, dochter Philou en zoon Mick woon ik gelukkig samen in Bussum.

       nielsgeugjes@xanthic.nl
       Tel: 06 18 233 688

       Kira van Loon

       Senior consultant

       Na mijn studie rechten werkte ik als trainee bij ING en als jurist bij MeesPierson. Daarna heb ik meer dan 15 jaar ervaring opgedaan met recruitment (full cycle) in finance, tax & treasury, risk en financial services, achtereenvolgens bij Michael Page en Robert Walters. Hier heb ik de basis van het mooie recruitment vak geleerd. Vervolgens heb ik nog enige tijd in executive search gewerkt aan diverse projecten. De afgelopen 4 jaar heb ik als inhouse-recruiter bij ING en als inhouse-recruiter ad interim bij diverse bedrijven gewerkt waaronder Rituals en Avantium. Hierbij heb ik met heel veel plezier ervaring opgedaan met sourcing, onboarding, international mobility en stakeholder management en was ik verantwoordelijk voor een heel breed palet aan senior functies.  Onlangs realiseerde ik me dat ik het werken als executive search consultant aan de bureauzijde miste en daarom heb ik besloten om de overstap naar Xanthic te maken en mij aan te sluiten bij het team van mijn oud-collega Tom van Geel.  Een hele mooie kans en heb erg veel zin om mij hier nog verder te ontwikkelen en Xanthic verder uit te bouwen! Samen met mijn man Jaap en mijn lieve dochter Noepy woon ik in Amsterdam.

       kiravanloon@xanthic.nl
       Tel: 06 38 15 3338